Μεταβείτε στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους

21/09/2023

Ανακοίνωση προς τους μεριδιούχους του PiraeusInvest

Πειραιώς Asset Management Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Λεωφόρος Συγγρού 87

117 45 Αθήνα, Ελλάδα

«Εταιρία Διαχείρισης)

ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ

Piraeusinvest

αμοιβαίου κεφαλαίου

R.C.S. K 15

(το «Κεφάλαιο»)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Λουξεμβούργο, 20 Σεπτεμβρίου 2023

Αγαπητοί Μεριδιούχοι,

Ο σκοπός της παρούσας ανακοίνωσης είναι να σας ενημερώσουμε για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Διαχείρισης (το «Διοικητικό Συμβούλιο») να θέσει σε εκκαθάριση το Κεφάλαιο με ισχύ στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 (η «Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος»). Το χαμηλό ύψος του ενεργητικού υπό διαχείριση και τα τρέχοντα έξοδα του Κεφαλαίου δεν επιτρέπουν περαιτέρω την από οικονομική άποψη βιώσιμη διαχείριση του Κεφαλαίου και το Διοικητικό Συμβούλιο δεν διαβλέπει μελλοντική αύξηση του ενεργητικού του.

Σύμφωνα με το Άρθρο 18 του κανονισμού διαχείρισης και του κεφαλαίου «Διάρκεια, Εκκαθάριση και Συγχωνεύσεις» του ενημερωτικού δελτίου του Κεφαλαίου (το «Ενημερωτικό Δελτίο»), το Κεφάλαιο μπορεί να λυθεί κατόπιν απόφασης της Εταιρίας Διαχείρισης.

Οι Μεριδιούχοι θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι με ισχύ από τις 20 Σεπτεμβρίου 2023, η έκδοση και η εξαγορά μεριδίων του Κεφαλαίου δεν είναι πλέον δυνατή και ο υπολογισμός της καθαρής αξίας ενεργητικού θα διακοπεί με ισχύ από την Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ορίσει ως εκκαθαριστή την εταιρία «ORIONIS MANAGEMENT S.A.» που εκπροσωπείται από τον κ. Daniel Van Hove και τον κ. Eric Grenouillet, η οποία θα ετοιμάσει την έκθεση εκκαθάρισης και θα πραγματοποιήσει τις αναγκαίες ενέργειες σε σχέση με το ενεργητικό του Κεφαλαίου, το οποίο θα ρευστοποιηθεί με βάση το βέλτιστο συμφέρον των μεριδιούχων του Κεφαλαίου.

H Deloitte Audit S.à r.l., ο εγκεκριμένος νόμιμος ελεγκτής του Κεφαλαίου, θα ελέγξει την εκκαθάριση.

Το προϊόν της εκκαθάρισης θα καταβληθεί στους μεριδιούχους μόλις τούτο καταστεί ευλόγως δυνατό. Το προϊόν της εκκαθάρισης που δεν θα μπορέσει να διανεμηθεί στον δικαιούχο του κατά το κλείσιμο της εκκαθάρισης θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών (Caisse de Consignation) στο Λουξεμβούργο.

Σε περίπτωση που έχετε απορίες για την εκκαθάριση ή χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εταιρία Διαχείρισης (Τηλ: +30 210 328 8222).

Με εκτίμηση,

Για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Διαχείρισης

Ηρακλής Μπαμπλέκος

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος